abonneren

Viacom klaagt YouTube aan voor 1 miljard dollar

Viacom heeft een rechtzaak aangespannen tegen Google, eigenaar van YouTube. In de aanklacht beweert Viacom dat Google opzettelijk op grote schaal auteursrechten schendt. Viacom wil meer dan 1 miljard dollar schadevergoeding, evenals een verbod op verdere overtredingen.Volgens Viacom zijn er meer dan 160.000 illegale clips van Viacom-materiaal op YouTube te vinden.
Deze zijn meer dan 1.5 miljard keer gekeken.
Daar is Viacom niet blij mee: het bedrijf heeft liever dat mensen de clips kijken via hun eigen filmsite, iFilm. Volgens Viacom verrijkt Google zich met YouTube aan clips die met veel pijn en moeite door andere zijn gemaakt.

Viacom vindt het onacceptabel dat YouTube nog steeds geen automatische techniek heeft ingebouwd om het plaatsen van auteursrechtelijk beschermd materiaal te voorkomen. Het bedrijf vindt nu dat de last van het opsporen op hun schouders terechtkomt en ziet een rechtzaak als de enige manier om Google in het gareel te krijgen.

Viacom is eigenaar van onder andere MTV Networks.

DailyTech

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord