abonneren

VIA Nano stuk krachtiger dan Intel's Atom

De eerste benchmarks van de VIA Nano zijn inmiddels op het internet opgedoken en het oordeel pakt goed uit voor de concurrent van de Atom. Hoewel de Nano slechts één core heeft en niet aan multithreading doet, laat het de hyperthreaded Atom met gemak in het stof bijten.De VIA Nano is vooralsnog maar op één platform beschikbaar, het EPIA-SN-moederbord met de CN896-chipset. Hier zal binnenkort verandering in komen als VIA en nVidia met nieuwe chipsets komen.
Met de huidige chipset weet de Nano al leuke prestaties neer te zetten: het laat in PovRay, CineBench en Lame zijn grote concurrent, Intel's Atom, met gemak achter in deze benchmarks.

De zwakke plek van het EPIA-SN-platform is op dit moment nog de grafische chipset, die stukken slechter presteert dan Intel's eigen oplossing. Dit zou met een nieuwe chipset opgelost kunnen zijn en is, gezien het doelsegment van dit platform, geen enorme ramp. Omdat het EPIA-SN-moederbord voorzien is van een pci-express*16-slot is het sowieso mogelijk een discrete grafische kaart te gebruiken.

Fudzilla

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: