abonneren

Via komt met 64-bits Nano-processor

Via breidt de Nano-processorfamilie uit met de e-serie. Deze nieuwe processor combineert volledige 64-bitsondersteuning en virtualisatiemogelijkheden met een lager energiegebruik.De nieuwe e-serie is net als de andere Nano-processoren vooral een concurrent voor Intels Atom-processor.
De processor is gebaseerd op een verbeterde ‘Isaiah'-architectuur die goed is voor 20% betere prestaties bij 20% minder energiegebruik ten opzichte van eerdere Nano-processoren. De e-serie is bedoeld voor ‘embedded' gebruik (verstopt in apparaten). De processor kan ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld mediaplayers en all-in-one desktopsystemen. De processor is compatibel met bestaande varianten van de Nano-processor zodat bestaande toepassingen kunnen worden opgewaardeerd. De processor is volledig compatibel met alle gangbare besturingssystemen zoals Windows 7 en Linux.

De e-serie is er met een klokfrequentie van 800 MHz tot 1,8 GHz, de Nano is geschikt voor zowel ddr2- als ddr3-geheugen en heeft een front-side-bus van 800 MHz. Het geavanceerde energiebeheer zorg er voor dat de processor in idle-state maar 100 mW verbruikt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie