abonneren

Verwijdert Google beelden van Berlusconi?

Google heeft zichzelf in opspraak gebracht door afbeeldingen van de aanval op Silvio Berlusconi te verwijderen. De foto's van een bloedende Berlusconi zijn niet meer terug te vinden bij de Italiaanse versie van Google Image Search. Google-gebruikers zijn woedend.Google Italië verdedigt zich door te zeggen dat het enige tijd kan duren voor de afbeeldingen in Google Image Search opduiken, maar deze verklaring is dubieus; volgens Google-gebruikers waren de foto's eerder deze week wel te zien. Mocht Google inderdaad de afbeeldingen verwijderd hebben, dan is dat een opzienbarende stap.
Google probeert zich zo veel mogelijk afzijdig te houden van censuur. De gewraakte afbeeldingen zijn overigens gewoon te bekijken op de beelddiensten van Microsoft en Yahoo!.

Wel heeft Google bekend gemaakt dat bijna 5000 filmpjes op last van de Italiaanse rechter moet verwijderen van YouTube. De aanklacht stamt uit 2008 en is ingediend door Mediaset, het mediabedrijf van Berlusconi. Ook kan YouTube een schadeclaim van 500 miljoen euro tegemoet zien. De filmpjes zouden inbreuk op auteursrechten maken; het gaat vooral om beelden uit de Italiaanse versie van Big Brother.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: