Versleutelde maildienst ProtonMail openbaar beschikbaar

Het extra veilige mailprogramma ProtonMail is per vandaag voor iedereen te gebruiken. De makers hebben het programma uit de bèta gehaald en zowel een desktop- als een iOS- en Android-app gemaakt.
Dat laten de makers weten in een blogpost. De dienst is gratis te gebruiken, maar er komt ook een betaalde versie beschikbaar met extra opties. Dat is tevens het verdienmodel van Protonmail, dat verder geen gebruik maakt van advertenties.

Versleuteld

ProtonMail is een versleutelde maildienst die is opgericht door beveiligingsonderzoekers die onder andere bij het CERN-instituut werken. De dienst werd vorig jaar al gepresenteerd als een veilig alternatief voor gratis maildiensten als Gmail of Hotmail, maar Proton bleef vooralsnog alleen in bèta beschikbaar.

Veiligheid

ProtonMail moet het toegankelijker maken voor gebruikers om mails met encryptie te versturen. Ook zitten er andere veiligheidsmechanismen in de app, waarbij het bijvoorbeeld niet mogelijk is om een password-reset door te voeren.

Lek

De dienst kwam vorig jaar nog wel in opspraak omdat er een veiligheidslek in de app zat. Dat lek werd volgens de makers al vrij snel verholpen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: encryptie, email, protonmail, proton, pgp, cern, gpg