abonneren

Verschillende bedrijven demonstreren Google's Android

Google verwacht dat tijdens de Mobile World Congress in Barcelona meerdere bedrijven prototypes zullen demonstreren van mobiele apparaten die Google's Android gebruiken. Google benadrukt dat de prototypes geen indicatie zijn van wat de consument op korte termijn kan verwachten.De Britse processorfabrikant ARM,Het Duitse T-Mobile en het Taiwanese bedrijf High Tech Computer zijn bezig mobiele telefoons teontwikkelen die draaien op Google's mobiele OS-platform. Ook Motorola is geïnteresseerd om Android toe te passen in zijn mobiele apparaten.

Het Koreaanse bedrijf Samsung verwacht dat het begin volgend jaar een mobiele telefoon heeft die draait op Android. Behalve de Android-telefoon komt Samsung ook met vier of vijf WiMax-telefoons. WiMax is een draadloze technologie die lijkt op WiFi, alleen met een langer bereik en een sterker signaal.

Texas Instruments demonstreert tijdens de Mobile World Congress een prototype mobiele telefoon die draait op Android. Het mobieltje heeft bekende functies als webbrowsing, e-mail, instant-messaging en video. Maar het kan ook samenwerken met externe applicaties zoals database-software op de desktop van de gebruiker. Het prototype draait op de OMAP850-processor, waardoor de telefoon ook WiFi en Bluetooth aankan.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie