abonneren

Verkorte url's massaal misbruikt door spammers

Het gebruik van verkorte url's in spam is de voorbije dagen pijlsnel de hoogte in gegaan. Volgens MessageLabs Intelligence wordt de techniek nu al in meer dan 2% van alle spam gebruikt. Sites zoals bijvoorbeeld Twitter ensociale netwerksites beperken het aantal karakters van status-updates en berichten en daarom doen spammers steeds meer een beroep op gratis diensten die lange webadressen omzetten in verkorte url's. Zij hebben daarvoor verscheidene redenen.

"Er zijn inmiddels tientallen websites die gratis aanbieden om url's in te korten. De spammers hebben begrepen dat ze dankzij deze diensten niet langer CAPTCHA's moeten oplossen of accounts aanmaken," aldus MessageLabs. "Met verkorte url's slagen de cybercriminelen er ook in om de echte bestemming - waar hun slachtoffers naartoe klikken - te verbergen. Dit vergroot het risico dat mensen terechtkomen op websites die bezoekers infecteren met malware of die spam verspreiden. 'Donbot', de botnet die erin slaagt om dagelijks ongeveer vijf miljard spamberichten te verzenden, is één van de grootste boosdoeners op dit terrein."

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord