abonneren

''Verkoop zoekdienst verdubbelt waarde Yahoo''

Aandeelhouder Ivory Investment Management, die 1,5 procent van de Yahoo-aandelen bezit, wil dat Yahoo zijn zoekdienst verkoopt aan Microsoft. Met de verkoop zou de waarde van Yahoo meer dan verdubbelen. Eerder dit jaar was Microsoft bereid $33 per aandeel neer te tellen voor Yahoo. De directie van Yahoo vond dit bedrag te laag en wist door samenwerking te zoeken met Google de overnamepoging van Microsoft te verijdelen. De directieleden klopten zich op de borst dat ze het bedrijf hadden gered, maar veel aandeelhouders waren woedend. De aandelen kelderden naar een historisch dieptepunt.
Op dit moment staat een aandeel Yahoo op $12,67.

Ivory Investment denkt dat door de verkoop van de zoekdienst de waarde van Yahoo zal stijgen naar $24 tot misschien wel $29 per aandeel. Ivory wil dat Microsoft niet alleen de zoekdienst overneemt maar dat het ook alle zoekfuncties op alle Yahoo-sites beheert.

Ivory Investments bezit 1,5 procent van Yahoo, wat in de praktijk neerkomt op 21,4 miljoen aandelen. Volgens Ivory kan Yahoo $15 miljard aan Microsoft vragen voor de zoekdienst. Yahoo zou ook 80 procent van de advertentie-inkomsten uit de zoekdienst mogen houden. Dit zou Yahoo per jaar meer dan $500 miljoen opleveren. Yahoo en Microsoft kunnen gezamenlijk $800 miljoen besparen wanneer ze hun zoekdiensten integreren.

Ivory is bezorgd over de dominantie van Google in de online zoekmarkt en wil dat Yahoo en Microsoft zo snel mogelijk gaan samenwerken om te voorkomen dat Google nog groter wordt. Alleen wanneer Yahoo en Microsoft samen verder gaan in de online zoekmarkt kunnen ze concurreren met Google.

Yahoo wilde geen reactie geven op de suggestie van Ivory Investment. Microsoft laat weten niet geïnteresseerd te zijn in een overname van Yahoo of zijn online diensten. Wel wil Microsoft samenwerken met Yahoo op zoekgebied.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie