}
abonneren

"Verkoop Vista eerste maand dubbel XP"

In een reactie op de vele berichten in de media over de teleurstellende verkoopcijfers van Windows Vista heeft Microsoft zijn verkoopcijfers bekendgemaakt. Volgens Microsoft zijn er meer dan 20 miljoen exemplaren van Vista in de eerste maand na de lancering verkocht.
Dit is twee keer zoveel als in de maand na de lancering van Windows XP.

De verkoopcijfers die Microsoft geeft zijn inclusief de exemplaren die aan computerfabrikanten zijn verkocht, inclusief de verschillende upgrade en volledige versies die via winkels zijn verkocht en inclusief de exemplaren die vorig jaar zijn verkocht via het Windows Vista Express Upgrade-programma. In het laatste geval kregen de klanten door vertragingen bij Microsoft hun versie van Vista pas in maart dit jaar. Microsoft rekent deze exemplaren echter wel tot de exemplaren die in de eerste maand na Vista's lancering zijn verkocht. 

Ook de groei in de computermarkt zorgt voor een stijging in de verkoopcijfers van het Windows-besturingssysteem. In 2001 werden er wereldwijd in totaal 137 miljoen pc's verkocht, In 2006 is dit aantal opgelopen tot 227 miljoen pc's. Toch zegt Microsoft dat de goede verkoopcijfers van Windows Vista betekent dat het nieuwe besturingssysteen goed is ontvangen door de consument. Windows Vista kan nog steeds de snelst geadopteerde versie van Windows worden.

Uit Microsofts verkoopcijfers blijkt tevens dat consumenten voor de duurdere versies van Vista gaan. De verkoopcijfers van Vista Ultimate liggen zelfs hoger dan Microsoft had verwacht. Computerfabrikanten als Dell en HP spreken dit echter tegen en zeggen dat consumenten voor Vista Home Premium gaan.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI