abonneren

Verkoop tablets overtreft netbooks in 2012

Volgens een marktanalyse van Forrester zal de verkoop van nieuwe verschijningsvormen van pc's zoals tablets, ten koste gaan van de verkoop van de klassieke desktop pc.Gestimuleerd door de groeiende belangstelling voor tabet-computers, zullen er de komende vijf jaar zo'n half miljard computers worden verkocht in de Verenigde Staten.
De verkoop van pc's in alle verschijningsvormen zoals desktops, notebooks, netbooks en tablets, zal met 52% groeien. Aldus een rapport over de pc-markt van marktonderzoeker Forrester.

Ondanks de discussie over wat tablets nu eigenlijk precies zijn, beschouwt Forrester ze als een vorm van personal computers. Zo voorspelt Forrester dat de verkoop van tablets van 3,5 miljoen stuks in 2010 tot 20,4 miljoen stuks in 2015 zal groeien. Een jaarlijkse groei van 42%. Vanaf 2012 zal de verkoop van tablets die van netbooks overtreffen. In 2014 zullen meer mensen een tablet-pc gebruiken dan een netbook. In 2015 zullen tablets 23 % uitmaken van de pc-verkopen.

De verkoop van desktop pc's zal de komende vijf jaar dalen van 18,7 miljoen naar 15,7 miljoen. Toch zullen ze niet verdwijnen, omdat men ze voor zware toepassingen en hd- en 3D-video willen gebruiken.

De toenemnde belangsteling voor tablets gaat volgens Forrester volledig ten koste van netbooks. Een netbook heeft dan ook eenzelfde manier van gebruik als een tablet. Namelijk een makkelijk te pakken en mee te nemen apparaat, voor multimediagebruik en browsen op internet. Wel missen ze de synchronisatiemogelijkheden die de iPad heeft. Niemand heeft gevraagd om een tablet. Sterker nog, volgens de onderzoeksresultaten is een flink verschil, tussen dat wat men van een computer verwacht en de functionaliteit van een iPad. Maar, Apple leert ons dit nieuwe apparaat te waarderen.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord