abonneren

Verkoop pc's stijgt in de VS, behalve voor Apple

Uit een recent onderzoek door de NPD blijkt dat er in de VS de afgelopen maand verrassend veel pc's zijn verkocht. Bijna alle fabrikanten zagen een stijging. Alleen Apple bleef achter.Vergeleken met februari 2008 is de verkoop van Windows-pc's in de VS de afgelopen maand met maar liefst 22 procent gestegen. De verkoopcijfers zijn gebaseerd op prognoses door de pc-industrie. Concrete cijfers moeten nog worden bekendgemaakt. De enige die geen groei zag was Apple. Het zijn barre tijden voor de Amerikaanse consument.
Het ontbreken van een goedkope netbook en de hoge prijs van zijn producten spelen volgens de NPD Apple parten. Het aantal verkochte Macs is de afgelopen maand in de VS met 16 procent gedaald vergeleken met het jaar daarvoor.

Vorige jaar zag Apple nog een toename van het aantal verkochte Macs. Maar de slechte verkoopcijfers van vorige maand geven duidelijk aan dat consumenten de dure producten van Apple de rug toekeren. Vorige maand werden er 36 procent meer Windows-laptops verkocht. Het aantal verkochte MacBooks nam af met zeven procent.

Analisten zijn bezorgd dat Apple niet de moed of de visie heeft om deze economisch barre tijden goed het hoofd te bieden. Zij zijn bang dat Apple vasthoudt aan zijn beleid om minder maar dure computers te verkopen waar een hoge winstmarge op zit.  Apple zet zich in de markt neer als een premiummerk. Het uitbengen van een goedkope netbook kan zowel slecht zijn voor Apple's imago als voor de verkoop van zijn dure MacBooks. Het is voor Apple bijna onmogelijk om met een lijn goedkope Macs te komen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie