abonneren

Verkoop pc's daalt door tablets

Het aantal verkochte pc's en netbooks daalt als gevolg van het succes van de tablets, zoals de Apple iPad. Marktonderzoeker Gartner stelt zijn verwachtingen voor dit jaar en het komende jaar dan ook bij.Gartner heeft de prognoses van de verkoop van pc's voor 2011 verlaagd naar 409 miljoen stuks.
Dit is nog steeds een groei van 16 % ten opzichte van dit jaar, maar wel lager dan de eerder voorspelde 18% groei.  Dit jaar zal de verkoop volgens de verwachtingen van Gartner uitkomen op ruim 350 miljoen stuks, 14% hoger dan in 2009. In september voorspelde Gartner nog een groei over 2010 van 18%.

Op de langere termijn zullen de tablets in 2014 zo'n 10% van de pc-markt afsnoepen. Zeker omdat de meeste aanbieders nog met tablets moeten komen, zal de verkoop van deze apparaten volgend jaar snel flink groeien. Nu is 95% van alle verkochte tablets nog een iPad van Apple. Van de iPad zijn er aan het einde van het jaar meer dan 10 miljoen verkocht. Samsung heeft naar eigen zeggen al meer dan 600.000 stuks van de Galaxy Tab geproduceerd, die echter nog niet allemaal verkocht zijn.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: