abonneren

Verkoop mobiele modems in de lift

Het gaat goed met de verkoop van modems voor mobiel internet. Insteekkaarten voor notebooks (ExpressCard en PC Card), ingebouwde modems (voor mini-laptops) en USB-modems (dongels) vinden gretig aftrek. Volgens Telecompaper zijn in West-Europa vorig jaar zeker 10,5 miljoen modems verkocht. In 2007 lag dit aantal op 4,3 miljoen, een verdubbeling dus. Wel is er een flinke verschuiving zichtbaar op de markt. Chinese fabrikanten als Huawei en ZTE zijn sterk aan het opkomen. Met name Huawei doet het hier goed.
Daarnaast is er sprake van een forse prijsverlaging van de producten, deels door acties van aanbieders.

Dit gaat zal de groei vermoedelijk wat afvlakken, maar nog altijd is er sprake van 19 procent groei op jaarbasis. Als die groei doorzet zullen in 2013 zo'n 25 miljoen modems worden verkocht.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord