abonneren

Verkoop Macs ingezakt, Windows-pc's doen het goed

Januari was geen goede maand voor Apple. Vorig jaar groeide de verkoop van Apple Macs harder dan die van Windows-pc's. Het aantal verkochte Macs daalde in januari terwijl het aantal verkochte Windows-pc's steeg. De belangrijkste oorzaak voor de dalende verkoop van Apple Macs is de zwakke wereldeconomie. De consument houdt zijn hand op de knip en laat de dure computers van Apple links liggen.

De verkoop van Macs daalde in januari met zes procent en de omzet ging omlaag met 11 procent vergeleken met de maand daarvoor. Het aantal verkochte Windows-pc's steeg met 13 procent. De omzet bleef ongeveer hetzelfde. Vooral de goedkope netbooks vinden door de wereldwijde recessie gretig aftrek bij consumenten.

Wil Apple de verkoop van zijn computers weer in opwaartse richting krijgen dan moet het bedrijf volgens analisten met nieuwe versies van zijn hardware komen. Vooral de Mac Mini is aan een nieuwe en krachtigere versie toe. Apple heeft nog steeds een trouwe schare fans, maar ook die voelen de recessie in hun portemonnee. Zij verruilen steeds vaker hun dure iMac voor de iets minder dure MacBook.

Steve Jobs liet eerder in een interview weten dat hij niet weet hoe je een pc voor rond de $500 kan bouwen dat niet een slecht product is. Goedkope(re) Macs hoeven we op korte termijn dan ook niet van Apple te verwachten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: