abonneren

Verkoop iPad-magazines op retour?

Onderzoek in de VS wijst uit dat er een sterke daling optreed in de aanschaf van digitale tijdschriften. Zo verkocht Wired in juni 100.000 exemplaren en werden er in de periode juli tot september nog maar 31.000 exemplaren verkocht. Wired staat hierin niet alleen; ook andere digitale tijdschriften laten een soortgelijke daling zien.
Of de nieuwigheid er nu al af is, of dat er een andere oorzaak aan ten grondslag ligt, is niet bekend. Analisten menen dat het ontbreken van een abonnementsysteem in de App Store mogelijk debet is aan de daling. Lezers moeten nu nog telkens weer de nieuwste editie downloaden.

De teruglopende verkopen versterken de onzekerheid die er bij de traditionele uitgevers heerst of de iPad wel de redding voor de tijdschriften zal zijn, zoals sommigen verwachten. Waarschijnlijk is het nog te vroeg voor conclusies.


Via: Elsevier

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord