abonneren

Verkoop Intel Atom-processors zakt in

Intels huidige verkoopklapper, de Atom-cpu, loopt niet zo hard meer als vorig jaar. In het eerste kwartaal zijn er maar liefst 33 procent minder Atom-processoren verkocht dan in het laatste kwartaal van 2008. Fabrikanten hebben nog teveel netbooks op voorraad, aldus IDC.IDC denkt dat de Atom goed is voor 21 procent van Intels mobiele chip-verkopen. Het is nog steeds de vraag of Intel daar wel zo blij mee is, omdat inmiddels duidelijk is dat de Atom duidelijk marktaandeel wegsnoept van de andere goedkope Intel-chipset, de Celeron.
De totale verkoop van pc-processoren is in het eerste kwartaal afgenomen met 10,9 procent, maar dit kwartaal is elk jaar matig in vergelijking met de rest van het jaar. Toch gaat het wel degelijk slechter met de industrie: in vergelijking met het eerste kwartaal van 2008 praten we over een daling van maar liefst 13 procent.

Volgens IDC is de bodem in zicht. Het tweede kwartaal zal nog een kleine daling laten zien, daarna zal de daling afvlakken. De recessie is vooral gunstig geweest voor AMD, dat 4,6 procent aan marktaandeel gewonnen heeft ten koste van concurrent Intel.

Webwereld

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie