abonneren

Verkoop HTC Touch half die van Apple's iPhone

Uit de verkoopcijfers van handsetfabrikant HTC over 2007 blijkt dat de markt voor mobieltjes met een aanraakscherm redelijk in balans is. Geen enkele telefoon domineert op dit moment de markt.De HTC Touch en de Touch Dual draaien beiden op het Windows Mobile 6 besturingssysteem en maken, net als hun belangrijkste concurrent Apple's iPhone, gebruik van een aanraakinterface.

Steve Jobs maakte afgelopen week tijdens Macworld bekend dat zijn bedrijf wereldwijd vier miljoen iPhones heeft verkocht. HTC heeft twee miljoen exemplaren van zijn Touch-telefoon verkocht. In totaal heeft HTC vorig jaar 11,8 miljoen handsets verkocht. Dit is twaalf procent meer dan in 2006. HTC haalde in 2007 ook twaalf procent meer omzet binnen dan het jaar daarvoor.

De HTC Touch en de iPhone krijgen er dit jaar twee concurrenten bij. Nokia staat op het punt een handset uit te brengen die draait op het Symbian S60 platform aanraakschermen ondersteunt. Ook Sony Ericsson komt dit jaar met een handset met een aanraakscherm.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: