abonneren

Verkoop GPS-toestellen groeit met 15 % per jaar

De wereldwijde verkoop van gps-apparaten groeit naar bijna 950 miljoen stuks per jaar in 2015. Dit komt voor een belangrijk deel voor rekening van het gebruik van gps-ontvangers in smartphones.Deze voorspelling wordt gedaan door de Canadesemarktonderzoeker IE Market Research Corporation (IEMR). IEMR rapporteert zijn voorspelling op basis van marktonderzoek in 187 landen.

Het gaat om smartphones, andere telefoons met gps, losse navigatieapparaten en in auto's ingebouwde navigatieapparaten. Deze apparaten zijn de vier belangrijkste toepassingen van gps-ontvangers.

De verkoop van gps-toestellen zal groeien van 526 miljoen in 2011 naar 950 miljoen in 2015. Een gemiddelde groei per jaar van 15% aldus IEMR.

De smartphones spelen bij deze groei de belangrijkste rol. De verkoop van smartphones zal groeien van 300 miljoen in 2011 tot ruim 600 miljoen in 2015. Dit is de grootste groei binnen de verschillende categorieën van gps-apparaten. De verkoop van losse navigatieapparaten (pnd's) zal gedurende deze periode teruglopen. De grootste groei van gps-toestellen wordt verwacht in de West-Europese landen Duitsland, Nederland en Engeland.

Bron: Nieuwsbank

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie