abonneren

Verkoop Android smartphones groeit 886%

De verkoop van smartphones die gebruik maken van Googles Android als besturingssysteem is in het tweede kwartaal van 2010 met maar liefst 886% gegroeid. Dit dankzij de succesvolle telefoons van bedrijven als HTC, Motorola. Samsung, Sony Ericsson en LG.Android behaalt hiermee een indrukwekkend succes over de hele wereld.
In de Verenigde Staten bijvoorbeeld heeft een van de grootste telecomproviders Android zwaar gepromoot met bijvoorbeeld de Droid van Motorola of de Incredible van HTC.

De Android-producten zijn heel goed aangeslagen. De kopers downlaoden fanatiek mobiele apps voor bijvoorbeeld internettoepassingen als sociale netwerken, spelletjes en navigatie. De Amerikaanse markt is 41% gegroeid en is momenteel de grootste smartphonemarkt van de wereld met 14,7 miljoen toestellen, goed voor 23% van de wereldwijd verkochte smartphones. Android-toestellen hebben in het tweede kwartaal een 34 % marktaandeel en groeiden 851%. Hiermee is Android het grootste Smartphone platform in de VS. Aldus marktanalist Canalys.

Dit neemt niet weg dat de verkoop van de BlackBerry van RIM in dezelfde periode met 41% groeide. RIM behield hiermee het marktleiderschap in Noord- en Latijns- Amerika. Ook Apple laat zich niet onbetuigd met de iPhone 4 die de iPhone-verkoop met 61% deed groeien. Wereldwijd heeft Apple hiermee een marktaandeel van 13% in het tweede kwartaal van dit jaar. Toch blijft de indrukwekkende groei van de wereldwijde verkoop van Android-toestellen het meest opmerkelijk.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie