abonneren

Verkiezingscampagne via Twitter en Hyves

Dat sociale media een grote rol zullen spelen bij de komende verkiezingen staat buiten kijf. YouTube, Twitter en Hyves vormen de hedendaagse tegenhanger van het ouderwetse flyeren en langs de deuren gaan. Voor Hyvers die alles rondom de verkiezingen willen volgen is een speciale pagina aangemaakt: www.hyves.nl/verkiezingen.
Ook kunnen zij via Hyves zelfs doneren aan politici. lijsttrekkers die via hun Hyvesprofiel geld voor de campagne inzamelen.

Onlangs hebben ook (Job Cohen) en Emile Roemer (http://emileroemer.hyves.nl) een profiel aangemaakt en daarmee zijn alle lijstrekkers met uitzondering van de SGP vertegenwoordigd op Hyves. Van de laatste partij bestaat overigens wel een algemene Hyves, opgericht door de jongerenafdeling.

Op de speciale Hyves-pagina staat een overzicht van hyvende politici, hun berichten en status-updates. Ook is te zien welke politicus het meest populair is, kunnen Hyvers stemmen op polls, zijn er peilingen en is er videomateriaal van de NOS te zien.

Top 5 politici op Hyves

1. Jan Peter Balkenende 196.350 vrienden
2. Geert Wilders 86.940 vrienden
3. Rita Verdonk 60.192 vrienden
4. Wouter Bos 38.394 vrienden
5. Femke Halsema 18.584 vrienden 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord