abonneren

Verkeersinformatie bij nieuwe Garmin nüvi

Garmin introduceert in Nederland de Garmin Smart Traffic verkeersinformatieservice. Gedetailleerde informatie voer hoofdwegen en lokale wegen. Deze service is gratis na aanschaf van een Garmin navigatiesysteem.Garmin Smart Traffic komt in eerste instantie beschikbaar op een nieuwe versie van de bestaande nüvi 1340, de nüvi Smart Traffic.
Dit apparaat is te koop bij Halffords voor €169 of €229 inclusief nüMaps lifetime. Daarna komt Garmin Smart Traffic beschikbaar op toestellen die compatibel zijn met premium TMC, zoals de nüvi 1490 Premium en de nüvi 3760 Premium. Deze toestellen kunnen met een software update via de Garmin webupdater compatibel worden met Garmin Smart Traffic.

Voor Smart Traffic werkt Garmin samen met de VerkeersInformatieDienst (VID), die zorgt voor informatie over incidenten en ongevallen. De dienst meet bovendien de drukte op wegen door met speciale apparatuur na te gaan hoe lang een voertuig over een bepaald traject doet. De VID stelt deze gegevens, samen met informatie over wegwerkzaamheden op rijkswegen en op de belangrijkste lokale wegen, beschikbaar voor Smart Traffic. Deze informatie wordt nog aangevuld met informatie van 100.000 voertuigen in de Benelux die veel op de weg zijn zoals taxi's, transportbusjes en vrachtwagens die via GPS-signalen gegevens doorgeven over de verkeersdoorstroming.

Bovendien werkt Smart Traffic niet alleen in Nederland, maar ook een groot aantal Europese landen, waaronder Frankrijk, Duitsland, Spanje, Engeland, België, Scandinavië en Italië. De nauwkeurigheid en dekking van de verkeersinformatie is afhankelijk van de in de desbetreffende landen beschikbaar gestelde gegevens.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: