abonneren

Verizon wilde met Apple iPhone ontwikkelen

Verizon Wireless is twee jaar geleden benaderd door Apple om gezamenlijk de iPhone te ontwikkelen. Verizon was geïnteresseerd in de samenwerking maar het heeft toch de deal afgeblazen omdat Apple's voorwaarden niet voor beide bedrijven even gunstig waren.Verizon Wireless ondersteunt niet de GMS-mobile technologie die wel wordt ondersteund door concurrenten Cingular en AT&T.
Apple's iPhone gebruikt GSM, terwijl de mobiele telefoons van Verizon de CDMA-technologie gebruiken. Toen twee jaar geleden Apple aan het nadenken was over zijn iPhone, lag het voor de hand om te kiezen voor CDMA aangezien Verizon een betere naam had in de markt dan Cingular. Apple wilde echter een percentage van alle abonnementen die Verizon zou verkopen en tevens complete controle over de ontwikkeling en de lancering van de iPhone. Verizon vond deze eisen te ver gaan en besloot om niet met Apple samen te werken.

Het mislukken van de onderhandelingen heeft geen kwaad bloed gezet bij Verizon. Het bedrijf ziet het gewoon als een zakelijke deal die niet is doorgegaan.


Bron: www.usatoday.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: