abonneren

Verdonk zorgt voor toeloop bij online politiek-kanaal

Politiek 24 is het best bekeken digitale themakanaal van de publieke omroepen. Vorige week, toen de kamer debatteerde over de positie van Verdonk, trok het kanaal de meeste kijkers met een recorddag waarop 70.000 streams werden opgevraagd. Dat zegt Bas Buesink van de dienst Kijk en Luisteronderzoek (KLO) tegen Emerce. Politiek 24 is op 1 november gestart. In totaal zijn er 17 themakanalen van de publieke omroepen. Vooralsnog zijn alleen cijfers bekend van opgevraagde streams via internet.
De kanalen zijn ook beschikbaar via de digitale tv-paketten van de grote kabelbedrijven.
"De grootte van belangstelling heeft ons verrast," zegt Toof Brader, coördinator van Politiek 24 bij de NOS. "We dachten het kanaal rustig op te kunnen bouwen, maar door de debatten rondom Verdonk en het generaal pardon kregen we meteen een grote toeloop."

Bij de start op 1 november van Politiek 24 werden alleen herhalingen van programma's van de publieke omroep op het kanaal uitgezonden. Na de verkiezingen is gestart met het live uitzenden van persconferenties en debatten van de Tweede Kamer. Ook worden op dit moment persconferenties uitgezonden van de informateur. In de toekomst zullen kijkers meer live uitzendingen kunnen volgen, aldus Brader. Bijvoorbeeld partijcongressen of de wekelijkse persconferentie van de minister-president.

Als Politiek 24 geen live uitzending doorgeeft, zijn er herhalingen te zien van live-uitzendingen of worden politieke programma's van de publieke omroep getoond. Ook probeert het kanaal een dagelijkse compilatie te maken van het politieke nieuws van de dag. Vooral de live uitzendingen voorzien in een behoefte, meent Brader. "De Tweede Kamer geeft op haar site ook live-beelden door, maar de beeldkwaliteit daarvan is een stuk minder."

Topdag was tot nu toe 13 december met 70.000 opgevraagde streams. Een gebruiker vraagt gemiddeld twee keer een stream op, aldus Bas Buesink van KLO. Dat betekent dat er via internet een bereik was van zo'n 35.000 mensen. Op een gemiddelde dag in december werden volgens Buesink zo'n 12.500 streams opgevraagd.

 

Bron: Emerce

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie