abonneren

Verborgen kosten voor Microsoft bij overname Yahoo

Microsoft is bereid om een astronomisch bedrag voor Yahoo neer te tellen. Maar er is een verborgen kostenpost die een overname nog kostbaarder kan maken. Het personeel zou namelijk wel eens massaal kunnen weglopen.Microsoft-baas Steve Ballmer heeft publiekelijk bekendgemaakt dat Microsoft bereid is om bonussen tegeven aan werknemers bij Yahoo die na een overname blijven. Toen Microsoft het bedrijf Tellme Networks voor $800 miljoen kocht, betaalde het nog eens $100 miljoen uit aan bonussen om personeel te behouden.

De bedrijfscultuur tussen Yahoo en Microsoft verschilt sterk. Dit bemoeilijkt de integratie van de twee bedrijven. Er is een reële kans dat veel werknemers bij Yahoo opstappen na een overname door Microsoft. Microsoft moet waarschijnlijk een hoog bedrag aan bonussen betalen wil het niet met een leeg bedrijf achterblijven.

Ook qua technologie is een overname van Yahoo door Microsoft ingewikkeld. Yahoo maakt veel gebruik van open-source software. Microsoft wil hoogstwaarschijnlijk dat Yahoo na een overname compleet overstapt op Microsoft-producten.


Bron: New York Times

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie