abonneren

Veranderingen aan eBay-reglement leiden tot boycot

Een groot aantal verkopers op eBay heeft genoeg van de aanpassingen aan het eBay-beleid. Ze hebben opgeroepen tot een massale boycot van de veilingsite. Verkopers moeten sinds kort veel meer betalen om producten aan te bieden en het nieuwe feedbacksysteem bevoorrecht kopers en benadeelt verkopers.Vooral verkopers die grote aantallen van kleinere items verkopen, zoals cd's en games, zijn de dupe door de nieuwe regels. Veel van deze verkopers zijn nu op zoek naar een alternatief voor eBay; inmiddels zijn er al vijf topverkopers weggelopen bij de veilingsite.
Veel verkopers hebben opgeroepen op tot een boycot op het kopen en verkopen via eBay tot het bedrijf inbindt; inmiddels beginnen de effecten van de boycot zichtbaar t eworden. Het aantal verkochte items is sinds 18 februari met 13 procent gedaald tot een dieptepunt van 13 miljoen items. Een YouTube-video, waarin opgeroepen werd tot de boycot, is door 143.000 mensen bekeken.

Volgens eBay zelf is er helemaal niets aan de hand en worden er nog steeds evenveel producten aangeboden. Dat zou blijken uit interne gegevens, die het bedrijf niet wil vrijgeven. Het bedrijf weigert de genomen maatregelen te herzien. De hervormingen waren nodig om de site toegankelijker te maken voor kopers en om meer inkomsten te genereren.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie