abonneren

VeraCrypt dicht lekken na externe audit

Encryptie-tool Veracrypt heeft een nieuwe audit gekregen. De software had een aantal ernstige veiligheidslekken, waaronder dezelfde als die in de spirituele voorganger TrueCrypt zat. De lekken zijn inmiddels gerepareerd in een nieuwe versie van de software.

Veracrypt is de onofficiële open source opvolger van TrueCrypt, dat eind 2014 uit het niets stopte met ondersteuning. VeraCrypt had tot nu toe nog geen externe audit gehad voor achterdeurtjes in de encryptie, maar dat is nu wel gebeurd door de Open Source Technology Improvement Fund (OSTIF).
 

Wachtwoordenlengte

Tijdens de audit werden 8 ernstige beveiligingslekken gevonden, met nog eens 18 lekken die minder ernstig bleken te zijn of in ieder geval geen informatie konden lekken. Eén van die ernstige lekken zat ook al in TrueCrypt. Het gaat om een kwetsbaarheid waarmee de wachtwoordlengte in de bootloader werd opgeslagen.
 

GOST

Ook bleek VeraCrypt nog steeds gebruik te maken van het oude GOST-algoritme, dat inmiddels niet meer veilig is en in sommige gevallen makkelijk met brute force te kraken is.
 

Gerepareerd

VeraCrypt heeft een aantal lekken bijgewerkt en vervangen in versie 1.19. Die is inmiddels te downloaden van de website. Sommige kwetsbaarheden staan echter nog open, omdat de oplossing daarvan te complex is volgens de makers.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Veracrypt

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord