abonneren

Venezuela wil gewelddadige games verbieden

Hugo Chavez, de huidige president van Venezuela, neemt een omstreden standpunt tegen games in: gewelddadige games mogen niet langer verkocht worden. Volgens Chavez leiden gewelddadige games namelijk tot geweld op straat en bendes.Venezuela is een van de gevaarlijkste landen in Zuid-Amerika. Hoewel Chavez het oneens is metde huidige schattingen(100.000 geweldsdodensinds 1999) geeft hij toe dat er een probleem is. Volgens Chavez zijn gewelddadige games een belangrijke bron van inspiratie voor jeugdbendes en moeten deze games dan ook verboden worden.
Een wet die dit mogelijk maakt heeft de eerste stemronde al overleefd en moet nog een tweede ronde door voor hij door Chavez ondertekend kan worden. Overigens maakt de wet niet alleen gewelddadige games illegaal, ook speelgoedpistolen zijn na de invoering niet meer wettig.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord