abonneren

Veilingfraude grootste vorm van cybercriminaliteit

Volgens de Internet Crime Complaint Center (IC3) van de Amerikaanse FBI ging 45 procent van de 207.492 klachten die de overheidsdienst vorig jaar binnenkreeg over veilingfraude. Hoewel veilingfraude nog steeds het merendeel vormt van alle klachten die de IC3 binnenkrijgt, is het percentage wel afgenomen sinds 2005 toen het goed was voor 65 procent van alle klachten.
19 procent van de klachten over veilingfraude had te maken met het niet opsturen van verkochte goederen.

Het aantal klachten dat de FBI binnenkreeg over cybercriminaliteit nam in totaal met 10 procent af. In 2005 kreeg de IC3-afdeling nog 231.493 klachten binnen. Het financiële verlies door cybercriminaliteit nam wel toe, van $183 miljoen in 2005 naar $198 miljoen in 2006.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord