abonneren

Veiling LTE-frequenties is gestart

Vandaag is de veiling begonnen van de nieuwe frequenties voor het komende vierde generatie mobiele netwerk ook wel LTE genoemd.LTE (Long Term Evolution), ook wel 4G genoemd,is de opvolger van UMTS. Met deze technologie zijn snelle mobiele internetverbindingen mogelijk op mobiele telefoons en andere mobiele internet apparaten.

KPN en Vodafone hadden via de rechter uitstel gevraagd omdat zij de veiling oneerlijk vonden, maar dat is door de rechter afgewezen. Nieuwe aanbieders worden in de veiling bevorderd. Om de concurrentie te bevorderen mogen zij meer MHz aan bandbreedte kopen. Uit de berichtgeving van het Ministerie van Economische Zaken kan worden afgeleid dat er een aantal deelnemers hebben afgehaakt. Nu zijn er nog vijf bieders over.

Wie dat precies zijn is onbekend. KPN, Vodafone en T-Mobile zijn zeker van de partij. Vermoedelijk trekken UPC en Ziggo gezamenlijk op en is mogelijk Tele2 nog van de partij. De veiling verloopt via internet. Er wordt niet verwacht dat de veiling veel zal opbrengen. De telecombedrijven hebben zich een aantal jaar geleden bij de veiling van de UMTS-frequenties nogal verslikt en zullen niet zo snel weer in dezelfde valkuil vallen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie