abonneren

Veiligheid senioren verbetert door mobiel alarm

Op het Mobile World Congress 2009 in Barcelona lanceren T-Mobile, CSU Monitoring Services en SafelinQ vandaag een nieuw alarmeringssysteem voor onder andere senioren, risicovolle beroepen en de zorgsector. Door middel van een speciaal ontwikkelde mobiele telefoon gekoppeld aan een intelligent software platform en de alarmcentrale van CSU, wordt er in geval van nood direct hulp geboden. De SmartlinQ powered by T-Mobile is o.a. voorzien van een VAL sensor en SOS knop.
Mocht een gebruiker onverhoopt ten val komen of de noodknop indrukken, dan volgt er een automatische melding aan de alarmcentrale waarbij niet alleen een spreek- en luisterverbinding wordt geopend, maar tevens de locatie van de persoon in nood wordt doorgegeven.

Met name de combinatie van GPS- (plaatsbepaling) en GSM technologie maken de oplossing uniek, waarbij direct een inschatting gemaakt kan worden van de ernst van de situatie en de locatie waar hulp benodigd is.
Verder beschikt het toestel over een viertal knoppen die voorgeprogrammeerd kunnen worden. Ook kunnen er meerdere veilige zones ingesteld worden waarbij een automatische alarmmelding plaatsvindt, mochten gebruikers zich hierbuiten begeven. Daarbij kunnen er waarschuwingen ingesteld worden mocht het toestel in- of uitgeschakeld worden of als de batterij opgeladen dient te worden.

De oplossing zal vanaf 1 maart beschikbaar zijn op de Nederlandse markt.

Jaarlijks overlijden 1.800 senioren aan gevolgen van een val, 89.000 ouderen worden na een val behandeld. (bron: De Telegraaf van 26/9/2008).


Meer informatie: www.safelinq.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: