Veilige maildienst ProtonMail voegt imap-ondersteuning toe

De veilige maildienst ProtonMail gaat na lang wachten imap- en smtp-ondersteuning toevoegen, zodat gebruikers de dienst in externe apps kunnen gebruiken. Tot nu toe was dat niet mogelijk.
De dienst is voorlopig in bèta te gebruiken. Gebruikers kunnen zich op de website van ProtonMail aanmelden voor het testprogramma, maar niet iedereen die zich aanmeldt kan de feature ook meteen gebruiken. Er worden aanvankelijk een aantal gebruikers uitgekozen, en bij succes worden dat er meer.

Bridge

De nieuwe feature heet ProtonMail Bridge. Daarmee is ProtonMail te importeren in externe applicaties zoals Mozilla Thunderbird of Outlook. Waarschijnlijk is er een externe plugin nodig om de imap-functie te gebruiken. De makers willen nog niets kwijt over ondersteuning voor Exchange.

Niet premium

ProtonMail is een veilig alternatief voor andere gratis mail-apps. De dienst kenmerkt zich door de gebruikte versleuteling en zijn focus op privacy voor de gebruiker. Hoewel ook de imap-functionaliteit geen premium feature wordt, zegt ProtonMail ook nu dat het hoopt dat gebruikers betalen voor een premium-account uit solidariteit voor de app.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: protonmail, proton