abonneren

Veilig muziekbestanden aanschaffen met PayPal

PayPal gaat zich actief bemoeien met de verkoop van muziekbestanden. Hiertoe is het een samenwerking aangegaan met LAMbCast LTD, dat muziek en software gaat verkopen in een speciale gecodeerde 'container', die via PayPal gedecodeerd kan worden.Dankzij het nieuwe LAMbCast-systeem wordt het een fluitje van een cent om online muziek of software te kopen.
Tot 9999 Terabyte kan worden opgeslagen in één container die gecodeerd wordt met tweelaags 256-bit AES-encryptie. Afhankelijk van de rechten mag de koper de container openen of naar cd/dvd wegschrijven. LAMbCast controleert de integriteit van de container voor het openen en voordat een betaling gedaan wordt; zo weet u zeker dat u betaalt voor een volledig aangekomen container en dat u niet met een corrupt of incompleet bestand zit.

LAMbCase voegt er voor muziek een extra functionaliteit aan toe: de identiteit van de koper wordt ergens in de mp3-bestanden opgeslagen, zodat uitgelekte muzieknummers altijd getraceerd kunnen worden. Volgens LAMbCase gaat dit niet ten koste van de kwaliteit van de audio. De mp3-bestanden kunnen op elke willekeurige speler afgespeeld worden. Elke mp3-betaling omvat overigens royalties, die aan de artiest afgedragen worden. Overigens zal het ook mogelijk zijn om een 'cd'-container te downloaden die een cd brandt die gelijkwaardig is aan het origineel in de winkel.

De LAMbCast CDS-software kan gevonden worden op www.cds.lambcast.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie