abonneren

Veel behoefte aan 50 Mpbs of hogere internetsnelheid

Uit een nieuw rapport van Telecompaper blijkt dat 900.000 Nederlandse huishoudens binnen vier jaar een internetverbinding van minimaal 50 Mbps wensen.Uit het onderzoek blijkt verder dat DSL nog altijd leidend is op de breedbandmarkt, met 49 procent marktaandeel. De kabel heeft 40 procent, glasvezel vier procent en andere technologieën zes procent. Ook blijkt dat nog altijd vijf procent van de ondervraagden een inbelverbinding heeft.

Gevraagd naar het belangrijkste aspect van een breedbandaansluiting, noemt 55 procent de prijs, terwijl 37 procent de mogelijkheid van een dual play (combinatie-abonnement) van internet en telefonie eveneens belangrijk vindt. Voor 26 procent is een downloadsnelheid van minimaal 50 Mbps ook belangrijk, terwijl ruim acht procent een uploadsnelheid van minimaal 10 Mbps noemt.

Overigens zijn er verschillen zichtbaar tussen DSL- en kabelabonnees. De prijs weegt zwaarder op de DSL-markt (67%) dan op de kabelmarkt (45%). Wat opvalt bij de verschillen tussen de leeftijdsgroepen, is dat jonge mensen vooral hechten aan de prijs en de snelheid (zowel voor down- als uploaden), terwijl voor ouderen dual en triple plays belangrijker zijn.

Op de vraag of men een verbinding van minstens 50 Mbps nodig denkt te zullen hebben, antwoordde 51% met 'ik weet het niet' en 31% met 'nee', terwijl 15% 'ja' antwoordde. In de vraagstelling was een tijdselement toegevoegd. Daaruit blijkt dat 460.000 huishoudens een 50 Mbps verbinding wensen binnen 12 maanden en in totaal 730.000 binnen 24 maanden. De totale groep van 900.000 denkt uiterlijk na vier jaar over zo'n verbinding te willen beschikken.

Tenslotte werd ook nog gevraagd welke netwerktechnologie men denkt te zullen gebruiken. Een meerderheid (58%) heeft hierover geen mening. Van het restant denkt 42% een kabelaansluiting nodig te zullen hebben, terwijl eveneens 42% kiest voor glasvezel. De categorieën DSL, draadloos en overige zitten elk op vijf procent. De voorkeur voor glas bij mannen, hoge inkomens en huidige DSL-abonnees is groter dan bij vrouwen, lage inkomensgroepen en bestaande kabelabonnees.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord