abonneren

Vast 3-in-1 abonnement niet langer 'vast' met Vodafone Thuis

Als je via een vaste lijn belt, tv kijkt of gebruik maakt van internet, zit je in de praktijk vaak voor langere tijd vast aan het aanbod. Met een nieuwe abonnementsvorm is hier verandering in gekomen.

Dit artikel is tot stand gekomen zonder inhoudelijke bemiddeling van de redactie.

Inmiddels heeft zo’n 56% van alle huishoudens in Nederland een alles-in-één abonnement voor internet, digitale tv en bellen. Dat is vaak voordeliger dan het los afnemen van allerlei diensten. Maar nadelen zijn er ook. Wanneer je zo’n alles in één abonnement afsluit, zit je minimaal een jaar vast aan het zenderaanbod, de internetsnelheid en de beltarieven. Is dat nog wel van deze tijd?

Gedrag

Je hoeft geen psycholoog te zijn om in te zien dat geen mens dag-in-dag-uit naar dezelfde tv-zenders kijkt, iedere maand voor hetzelfde bedrag belt of dezelfde hoeveelheid via internet downloadt. Toch gaan de meeste abonnementen hier eigenlijk wel vanuit. Zou het niet handig zijn als je tijdens de feestdagen tijdelijk het zenderaanbod op je tv kunt uitbreiden? Of wanneer je weet dat je veel moet bellen, je abonnement voor telefonie aanpast?

Vodafone Thuis

Vodafone heeft met Vodafone Thuis een offensief geopend op de tv-markt en wil met de nieuwe service een ‘sterke nummer drie’ worden in de zogenaamde ‘triple play’ markt. Vodafone is één van de eerste aanbieders die consumenten meer controle geeft over tv, internet en telefonie. Het abonnement kan namelijk per maand kosteloos worden aangepast en op zo op eigen behoeften worden afgestemd. Wil je eens een maandje veel downloaden dan is het zelfs mogelijk om op die manier je internetsnelheid op te schroeven naar supersnel 500 Mbps.

Landelijke beschikbaarheid

Vodafone Thuis is was tot voor kort alleen in een aantal steden in Nederland via glasvezel beschikbaar. De dienst wordt inmiddels landelijk uitgerold en kan ook via DSL worden afgenomen. In dit laatste geval bedraagt de maximale internetsnelheid zo’n 80 Mbs. Interessant is dat het glasvezelnetwerk waar Vodafone gebruik van maakt in beheer is van Reggefiber, wat in handen is van concurrent KPN.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Vodafone, Mobiele Telefoon, Flexibiliteit, 3-in-1 pakket, beltarieven