abonneren

Vanaf juni fotorealistisch navigeren met Tele Atlas

Kaartenmaker Tele Atlas wil vanaf juni met 3D-navigatieoplossingen de markt bestormen. Nu hebben we dat al veel vaker gehoord, maar Tele Atlas beweert meer te kunnen bieden met Advanced City Models. Navigatiesystemen met 3D-weergave stellen nogal eens teleur: meestal zijn alleen in grote steden een aantal kenmerkende toeristische trekpleisters in 3D-model omgezet. Tele Atlas biedt sinds 2006 ook 3D-kaarten, die in de navigatiesystemen van Mio, Pioneer en Sony terug te vinden zijn. Door samenwerking met het Noorse bedrijf BLOM wil de Tele Atlas nu een nieuwe stap maken.
Bij de fotorealistische kaarten zijn veel meer steden gedetailleerd ingevuld. Ook nu gaat het echter om een beperkte hoeveelheid steden: 40 Europese steden en alleen het stadscentrum. In Nederland zijn dat onder andere Groningen en Rotterdam. Voor 2010 zijn nog meer steden gepland: enkele honderden steden, ook in de VS en Azië.

De fotorealistische kaarten zijn bedoeld om te zorgen dat mensen zich beter kunnen oriënteren in een vreemde stad. Al kun je je afvragen of mensen niet afgeleid worden, door al die details.

U kunt het zelf bekijken op de voorbeelden van Groningen en Rotterdam.

Bron: persbericht Tele Atlas

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord