abonneren

Van Spotify naar Platify

In het voetspoor van de muziekservice Spotifty heeft een Zweedse groep pioniers nu het initatief genomen voor een vergelijkbare dienst voor e-boeken onder de naam Platify.

De klassieke boekhandelaren en bibliotheken kunnen de tent wel sluiten als alle initiatieven die ontwikkeld worden om het digitale boek op klantvriendelijke manier aan de man te brengen, doorgaan.

Met desnelle opkomst van de tablets en de groei in de verkoop van e-readers neemt het potentieel aantal lezers van e-boeken toe. Toch laten de uitgevers van de traditionele media het afweten als het aankomt op het inspelen op de behoefte aan content.

Dit zien de initiatiefnemers van Platify als aanleiding voor het opzetten van een oplossing voor het digitale lezen die naar eigen zeggen de boekenmarkt zal opschudden op dezelfde manier als Spotify dat deed met de muziekwereld.

Platify is gebruikersvriendelijke software die zorgt voor het traject tussen de uitgevers en de bezitters van tablets en e-readers. Het beheert de aankoop- en abonnee-diensten van online boeken. Ze zijn niet de eersten met dit idee maar bieden naar eigen zeggen wel de beste technologische oplossing.

Vooralsnog is Platify gestart met studieboeken in de Verenigde Staten. In de VS bevindt zich één-derde van de wereldboekenmarkt, dus een goede plek om met dit soort initiatieven te beginnen.

Platify verwacht winst te kunnen maken uit een combinatie van advertenties en abonnementen net als bij Spotify.

Eerder deze week werd bekend dat ook Amazon werkt aan een distributiesysteem voor het uitlenen van digitale boeken. Wij zijn benieuwd wie in Nederland de eerste zal zijn om in de behoefte van het lenen van digitale boeken te voorzien, of dat net als bij de muziek, dit eerst in het illegale circuit moet plaatsvinden voordat de uitgevers wakker worden.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord