abonneren

Valve maakt via update Steamworks einde aan DRM

Valve komt met een update voor zijn Steamworks-suite. De suite krijgt onder andere de ‘Custom Executable Generation (CEG)'-technologie. Volgens Valve kan met CEG op een gebruiksvriendelijke manier softwarepiraterij worden bestreden en is er geen DRM-beveiliging meer nodig. Met CEG wordt er een unieke sleutel gegenereerd elke keer dat een gebruiker een game via Steam installeert. Met de sleutel kan de gebruiker de game op meerdere pc's installeren zonder aan een limiet te zijn gebonden en zonder dat er een rootkitnodig is.

Een andere nieuwe functie die Valve aan Steamworks toegevoegt is content die in de game kan worden gedownload. Via DLC (downloadable content) kan een ontwikkelaar gemakkelijk via Steam updates voor hun games distribueren. De game kan aangepast worden terwijl gamers het spel spelen. De nieuwe content kan gratis of ter betaling worden aangeboden.

Volgens Valve maakt Steamworks na de update ook gebruik van het lobbysysteem dat als eerst werd gebruikt in de zombiegame Left 4 Dead om gelijkwaardige gamers met elkaar in contact te brengen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: