abonneren

Valve komt volgende week met eigen virtual reality-systeem SteamVR

Ontwikkelaar Valve presenteert volgende week een eigen virtual reality-bril. De bouwer van game-winkel Steam komt daarnaast met een speciale controller die bedoeld is voor gebruik bij de Steam Machine.
Valve presenteert de nieuwe hardware op de GDC-conferentie in San Fransisco, een grote beurs voor game-ontwikkelaars.

SteamVR hardware

Er is nog niet veel bekend over de hardware die Valve presenteert, maar het bedrijf komt in ieder geval met een "SteamVR hardwaresysteem". Het is niet duidelijk of dat een bril wordt zoals de Oculus Rift of de Gear VR of dat de SteamVR anders gaat werken.

Controller

Valve onthult tevens een nieuwe controller, waarvan eind vorig jaar al een schets uitlekte. De nieuwe controller krijgt hoogstwaarschijnlijk een vierpuntsdruktoets, waarmee hij maar gaat lijken op de PlayStation- of Xbox-controllers.

Steam Machine

Waarschijnlijk worden de bril en controller te gebruiken in combinatie met de Steam Machine, een console die draait op Steam OS en die het midden houdt tussen pc's en game-consoles. Steam OS werkt op basis van Linux, maar heeft op dit moment nog niet veel ontwikkelaars achter zich die content ontwerpen voor de console. Daar hoopt Valve met de nieuwe hardware verandering in te brengen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: steam, Valve, Steam Machine, steam os