abonneren

Valve komt met Steam 'Cloud'

Iedereen die wel eens Half-Life 2 of een ander Valve-spel gespeeld heeft, zal bekend zijn met de meegeleverde (en verplichte) Steam-software. Steam is een online distributienetwerk voor games, waar steeds meer andere gamestudio's gebruik van maken. Valve komt nu met een nieuw stukje software: Cloud.

Steam Cloud is de laatste toevoeging aan Valve's Steam-client. Steam Cloud biedt gamers de mogelijkheid hun profielen, toetsenmacro's en savegames kostenloos online op te slaan. Op deze manier hebben gamers overal ter wereld toegang tot hun eigen instellingen en kunnen ze dus ook overal ter wereld doorgaan met hun game.

Naast Steam Cloud heeft ook Steam zelf wat updates meegekregen, zoals auto-update-functionaliteit voor drivers, een prestatiecheck voor het systeem, kalenderfunctionaliteit en ondersteuning voor officiële communities. Hiermee kunnen spelers gemakkelijker met elkaar kletsen, in-game video's en screenshots uitwisselen en bepalen welke games op hun computers draaien. Wanneer de Steam-update gereed is is nog niet bekend.


ExtremeTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: