abonneren

Valve diep door het stof over betaalde mod-winkel in Steam

Online gamewinkel Valve gaat diep door het stof vanwege een betaalde variant van het modden van games. Hobby-ontwikkelaars konden via game-winkel Steam geld vragen voor zelfgemaakte mods van games als Skyrim, maar na bakken kritiek van gebruikers besloot Valve om de Steam Workshop offline te halen.
Valve biedt in een blogpost zijn excuses aan voor de 'inschattingsfout'. Het bedrijf zei de gevolgen van de game-winkel te hebben onderschat.

Betaalde mods

Fans van de game-winkel Steam werden vorige week woest toen bleek dat Valve daar een nieuwe functie introduceerde: een betaalde afdeling voor mods van RPG's als Skyrim. Steam-gebruikers startten een petitie om zulke betaalde mods een halt toe te roepen - betalen voor aangepaste games zou tegen de cultuur van games in gaan.

Inschattingsfout

"We hebben een inschattingsfout gemaakt", zegt Valve op zijn blog. Het bedrijf zegt dat het 'modders' de kans wil bieden om fulltime aan mods te werken, maar het bedrijf zegt dat het niet had gerekend op de klachten van gamers. "Het mag duidelijk zijn dat we geen idee hebben waar we mee bezig waren."

Gebruikers die in de tussentijd een mod hebben gekocht, krijgen dat geld terug van Valve.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Valve, steam