abonneren

Valve brengt Steamworks SDK gratis uit

Valve Software, de ontwikkelaar van de succesvolle Half-Life serie, heeft de eindversie uitgebracht van de Software Development Kit van zijn Steamworks-platform. Met de SDK kunnen externe gameontwikkelaars hun games verkopen via de Steam online gamingdienst.Het Steamworks-platform bevat tools voor het kopen van producten, antipiraterij, anticheat, downloadbare content en sociaal netwerken. Valve maakt de SDK van Steamworks gratis beschikbaar.

De gratis SDK is zowel goed voor Valve als voor externe gameontwikkelaars. Kleine, zelfstandige gameontwikkelaars kunnen hun games verkopen via een platform dat zich bewezen heeft in de praktijk en ze bereiken direct een gigantisch publiek. Valve wordt op zijn beurt een belangrijkere distributeur van digitale pc-games.

Insiders denken dat onafhankelijke gameontwikkelaars de toekomst hebben. De budgetten voor games van grote gameontwikkelaars rijzen de pan uit en als gevolg daarvan durft niemand te innoveren. Wil de gamesmarkt groeien dan zal het nieuwe doelgroepen moeten bereiken. Microsoft probeert met zijn Xbox Live-dienst onafhankelijke gameontwikkelaars aan zich te binden.


Bron: Steamworks

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: