Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Valse Facebook-pagina steelt account

Beveiliger Panda Security heeft een valse Facebook-pagina ontdekt, die gemaakt is met het doel gebruikerswachtwoorden te stelen. Omdat de URL (die onder andere via emails verspreid wordt) en de inhoud van de webpagina erg lijken op die van het echte Facebook, kunnen gebruikers gemakkelijk verleid worden hun gebruikersnaam en wachtwoord te geven. Op dat moment verschijnt een foutmelding, die gebruikers erop wijst dat het onveilig is door te klikken. Opvallend is dat veel gebruikers deze foutmelding in de wind slaan en zo alsnog op de valse Facebook-pagina belanden.
Gegevens die op deze pagina worden ingevoerd, komen terecht bij de makers van de valse website. Beelden van het proces zijn hier te vinden.

Gebruikers moeten, aldus Panda, goed controleren of de URL waarop zij hun data invoeren inderdaad bonafide is: in dit geval moet het www.facebook.com zijn. Wie tot de ontdekking komt dat zijn account toch al gehackt is, moet contact opnemen met Facebook; dat biedt verschillende mogelijkheden om opnieuw eigenaar van het account te worden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie