abonneren

Valentijnsdag: online datingsites vergeleken

In het kader van Valentijnsdag heeft ip-label (een onafhankelijk meet-instituut) heeft de meest populaire datingsites voor Nederland aan een grondige inspectie onderworpen. Gekeken is naar de beschikbaarheid, de laadtijd en de snelheid van de zoekfunctie. Relatieplanet.nl eindigt 'overall' als beste; match.com als laatste.ip-label heeft gedurende een week 288 keer per dag de verschillende websites bezocht en 72 keer per dag de zoekfuncties getest vanaf 3 verschillende meetpunten in de Benelux met behulp van robots die vooraf ingestelde scenario's uitvoeren.
Op het gebied van beschikbaarheid scoren Match.com en Meetic.nl het hoogst met 100%. Hekkensluiter is Relatieplanet.nl, bijna 1 op 200 gebruikers konden gedurende de week voor Valentijnsdag geen toegang krijgen tot deze datingsite.

De laadtijd van de homepage is een andere factor die ip-label heeft geanalyseerd. Match.com kwam hier als traagste naar voren, vooral rond 7 uur 's avonds. De evaluatie van de zoekfunctie per site gaf aan dat het op Meetic.nl en vooral op Match.com zeer lang duurt voordat een zoekopdracht resultaat oplevert terwijl Relatieplanet.nl, die laag scoorde met beschikbaarheid, binnen minder dan 1 seconde met het antwoord komt. De uiteindelijke top 5? Relatieplanet.nl, Iwannadate.nl, Lexa.nl, Meetic.nl en Match.com

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie