abonneren

Uw medische dossier bijhouden op Google Health

Vanaf deze week kunt u uw medische geschiedenis bijhouden op de nieuwe dienst van Google; Google Health. U moet met uw Google-account inloggen op Google Health zodat andere mensen niet uw medische dossier in kunnen zien. Op de dienst kunt u al uw persoonlijke en medische gegevens kwijt en kunt u uw medische geschiedenis, zoals doktersbezoeken en medicijnen, bijhouden.

Op Google Health kunt u via Google's zoekdienst snel informatie vinden over allerlei medische aandoeningen en gezondheidsvragen. De ‘virtuele pillendoos" meldt wanneer u uw medicijnen moet innemen en waarschuwt u wanneer medicijnen gevaarlijk zijn in combinatie met andere medicijnen.

De site is op dit moment vooral bedoeld voor Amerikaanse gebruikers. Zij kunnen op Google Health snel een dokter of specialist vinden bij hen in de buurt. De dienst toont links naar de belangrijkste apotheken in de VS en medische laboratoria. Google Health werkt samen met een aantal grote Amerikaanse ziektekostenverzekeraars.

Google wil met Google Health de gezondheid van een gebruiker "leuk" maken. Gebruikers krijgen zelf controle over hun medische gegevens en kunnen gemakkelijk bijhouden hoe het met hun gezondheid gaat.
Op Google Health kan een gebruiker onder andere afspraken maken met zijn huisarts of dokter, nieuwe medicijnen aanvragen en diagnostische resultaten online ontvangen. Doordat de gebruiker het e-mailadres heeft van zijn huisarts kan hij gemakkelijk contact met deze opnemen.

Google's aartsvijand Microsoft zit niet stil. De softwaregigant heeft HealthVault gelanceerd die de gebruiker controle geeft over wie zijn medische gegevens kan inzien. AOL geeft geld aan de online gezondheidsdienst Revolution Health. Alle nieuwe diensten willen ervoor zorgen dat gebruikers de controle krijgen over hun medische gegevens in hun dossier.

Veel mensen zijn huiverig om hun medische gegevens toe te vertrouwen aan een gigant als Google. De internetgigant heeft begrip voor deze bezorgdheid en daarom bewaart Google de medische gegevens van gebruikers op servers die los staan van Google's andere diensten. Ook heeft Google een extra laag beveiliging over Google Health heen gelegd. Google wil niet bekendmaken hoe het de privacy van gebruikers extra beschermt.


Website:www.google.com/health

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: