Uw energieverbruik in real-time monitoren met Google

Google gaat consumenten helpen om hun energieverbruik beter onder controle te houden. De internetgigant ontwikkelt een "smart grid"- tool genaamd Google PowerMeter.De "smart grid"-methode is een minder dure manier om elektriciteit via lange-afstands transmissielijnen naar de huizen en bedrijven van eindgebruikers te vervoeren. Op zijn officiële weblog maakt Google bekend dat een "smart grid"-tool genaamd Google PowerMeter ontwikkelt.
Met het tooltje kunnen gebruikers in real-time op hun computer zien hoeveel energie ze thuis verbruiken.

Volgens Google blijkt uit onderzoek dat consumenten tussen de vijf en de vijftien procent op hun maandelijkse energierekening kunnen besparen wanneer ze hun energieverbruik beter bijhouden. Dit percentage lijkt misschien laag, maar wanneer de helft van alle Amerikaanse huishoudens hun energieverbruik met tien procent verlaagt dan staat dit gelijk aan acht miljoen auto's die van de weg worden gehaald.

Op dit moment wordt Google PowerMeter getest door werknemers bij Google en is het tooltje nog niet publiekelijk beschikbaar. Google hoopt het tooltje in de aankomende maanden uit te brengen.


Meer informatie: Googleblog

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: