Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Usb3.0 omarmd door digitale camera's en camcorders

De adoptie van de nieuwe usb3.0-standaard gaat het snelste bij fabrikanten van digitale camera's en camcorders.
Dat is op zich niet zo vreemd; in deze markt is de behoefte aan het overzetten van (grote) bestanden naar de pc het grootst.

Omdat de sensorresolutie van camera's blijft stijgen (14 megapixel is al geen uitzondering meer) en steeds meer camcorders in hd-formaat filmen, krijgen gebruikers ook meer en meer te maken met grote bestanden. Het snelle usb3.0-protocol is van onschatbare waarde om deze bestanden snel en effectief naar de pc of Mac over te zetten.

In-Stat heeft berekend dat meer dan de helft van de digitale camera's en camcorders in 2014 met usb3.0 is uitgerust. Dat is het hoogste percentage van het gehele consumentenelektronicasegment. De eerste camcorders met usb3.0 worden rond de zomer van 2011 verwacht. In 2014 zullen er volgens In-Stat 160 miljoen tv's en 7 miljoen set-top-boxen met usb3.0 verscheept worden. Ook stappen steeds meer mediaspelers over op usb3.0.

Wie zich afvraagt waarom usb3.0 zo interessant is: een filmbestand van 25 GB is in 70 seconden overgezet, wanneer gebruik wordt gemaakt van usb3.0. Met het huidige usb2.0 duurt het overzetten 14 minuten.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie