abonneren

USB 3.0 zorgt in 2008 voor 10x hogere snelheid

Patrick Gelsinger maakt in zijn toespraak tijdens de Intel Developer Forum (IDF) bekend dat Intel samenwerkt met een groep bedrijven om een "superspeed personal USB interconnect" te ontwikkelen. USB 3.0 zal tien keer sneller zijn dan de huidige generatie USB 2.0-technologie.De groep bedrijven heeft zich georganiseerd in de "USB 3.0 Promoter Group". De groep bestaat uit Intel, Hewlett-Packard, NEC Corporation, NXP Semiconductors, Microsoft en Texas Instruments. De groep wil een aantal belangrijke veranderingen doorvoeren.
Behalve tien keer sneller moet USB 3.0 minder energie verbruiken en efficiënter zijn. USB 3.0 zal dezelfde architectuur gebruiken als de huidige USB-technologie.

Om het belang van de USB-technologie te onderstrepen, meldde Gelsinger dat thuisgebruikers op dit moment niet meer zonder een groot aantal USB-apparaten kunnen, zoals toetsenborden, muizen, speakers en camera's. Maar er zijn ook minder voor de hand liggende USB-toepassingen, zoals USB-koelkasten en USB-ovenhandschoenen.

De technologie zal vooral handig zijn voor snelle 'sync & go' toepassingen tussen pc's en mobiele apparaten. Intel zegt dat er een steeds groter wordende behoefte aan snellere dataoverdracht is, nu mobiele toestellen steeds meer geheugen aan boord hebben. Usb 3.0 zal volledig backwards compatible zijn en even makkelijk in- en uitplugbaar zijn als de huidige usb-standaarden. Naast een flinke snelheidswinst - al is het nog afwachten of de theoretische verhoging ook écht gehaald wordt - is de usb 3.0 specificatie ook geoptimaliseerd qua stroomverbruik.

"usb 3.0 de volgende logische stap is voor 's werelds meest gebruikte aansluitstandaard bij pc's," Aldus Jeff Ravencraft, Intel Technology Stategist en voorzitter van het USB Implementers Forum (USB-IF). "De digitale tijden van nu rekenen op snelle en betrouwbare aansluitingen om onze enorme hoeveelheid data over te brengen."

Specifiekere details over USB 3.0 zullen in de loop van 2008 worden bekendgemaakt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord