abonneren

USB 3.0 niet alleen sneller maar ook zuiniger

Op de CES was uiteraard ook aandacht voor USB 3.0. De nieuwe standaard die de verbinding tussen computer en randapparaat 10 x sneller moet maken. Een belangrijk punt is behalve de significante snelheidswinst is ook dat het nieuwe USB 3.0 een stuk zuiniger met energie omspringt. Vooral handig voor het accugebruik in notebooks.

De president van het usb-implementatieforum gaf een demonstratie met een HP laptop op de CES. Het verplaatsen van een 2,1 GB bestand van de laptop naar een externe schijf duurde met een usb 3.0 verbinding 1:04 minuut ten opzichte van 2:07 voor usb 2.0.

Usb 3.0 komt nu beschikbaar op notebooks van onder andere HP, Asus en Acer. Usb 3.0 is terugwaards compatibel met vorige versies van usb. Dus oude usb-apparaten kunnen gewoon op een nieuwe usb3.0 poort worden aangesloten.

Een ander voordeel van usb 3.0 is dat het zuiniger omspringt met energie. De usb 3.0 poort gebruikt voor een usb 3.0 verbinding maar één derde van de energie van een oude usb 2.0 poort. Er zijn voor de liefhebbers nu ook Express Cards beschikbaar om een bestaande laptop van een usb 3.0 poort te voorzien.

Western Digital condigde op de CES een nieuwe My Book aan met usb 3.0. HP komt met een 15-inch Envy laptop met usb 3.0 connectors en ook Acer heeft nieuwe notebooks met usb 3.0.

Via: Cnet

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord