abonneren

USB 3.0 breekt langzaam door

Hoewel USB 3.0 al een jaar uit is, zijn er nog maar weinig fabrikanten die de standaard hebben omarmd. We zien USB 3.0 met name terug in high-end systemen maar daar gaat volgens het USB Forum (USB-IF) verandering in komen.De trage acceptatie van USB3.0zou voornamelijk te maken hebben met het kostenplaatje voor het implementeren van de techniek door systeembouwers.
Nu de prijzen dalen zal de technologie interessanter worden voor de fabrikanten zo stelt Jeff Ravencraft van USB-IF. Hij voorziet dat USB 3.0 in 2012 een weg heeft gevonden in het gros van de systemen.

Vooral de terughoudendheid van moederbordfabrikanten zorgt ervoor dat USB3.0 nog steeds geen standaard is. AMD integreert pas in juli van dit jaar standaard USB3.0 in een van hun chipsets en Intel wacht er nog langer mee en bouwt het pas in januari 2012 in op de midrange en high-end moederborden. 

De USB 3.0 specificatie behaalt een snelheid van 5 Gbps. Het USB-IF toonde dit jaar hoe de techniek ingezet kon worden voor het streamen van video vanaf een hardeschijf.

Via: V3

 

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: