abonneren

Uploaders verdienen goed geld met YouTube

Indien u geld wil verdienen met het internet en u heeft een digitale camcorder dan is YouTube misschien een goede optie. De toonaangevende krant The New York Times heeft onderzoek gedaan naar hoe winstgevend YouTube is voor de productenten die content op de videodienst zetten. Iets meer dan een jaar geleden bood YouTube een aantal zeer actieveuploaders de mogelijkheid aan om deel te nemen aan een nieuwe advertentiesysteem. Producentenkunnen advertenties in en rondom hun videofilmpjes plaatsen en YouTubegeeft een gedeelte van de advertentie-inkomsten terug aan de producenten.
Veel van deze producenten halen nu met het systeem een inkomen binnen van zes cijfers.

Een goed voorbeeld is Michael Buckley, de producent van de videoserie "What the Buck". Buckley werkte op de administratie van een muziekuitgeverij toen hij van YouTube de kans kreeg om mee te doen met het nieuwe advertentiesysteem. Met het systeem verdiende Buckley in een jaar tijd $100.000 aan "What the Buck". Buckley nam ontslag en besteedt nu al zijn tijd aan de productie van zijn online serie.

Niet alleen particuliere producenten maar ook grote productiebedrijven als Warner Bros, Universal Music en Sony BMG verdienen goed geld op YouTube. De bedrijven verwijzen nu veel kijkers naar YouTube om zodoende nog meer advertentie-inkomsten te genereren.


Bron: The New York Times

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie